Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 106 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 121

de term “Bemoeizorg”

24 januari 2023door MTB Zorg
bemoeizorg.jpg

Bemoeizorg is een bepaald soort zorghulpverlening vanuit psychiatrie en verslavingszorg. Het betreft intensieve zorg en integrale hulp op gebied van psychiatrie, verslaving, wonen en maatschappelijke integratie. Bij de uitvoering van bemoeizorg zijn meerdere partijen betrokken zoals GGZ, Verslavingszorg, GGD, maatschappelijke opvang. Bemoeizorgteams zijn multidisciplinair samengesteld. Er is dus niet 1 iemand met je bezig, maar een heel team aan zorgverleners.

Voor wie is bemoeizorg bedoeld?

Bemoeizorg is voor mensen met langdurige verslavings- of psychiatrische problemen. Er is voor hen geen passend aanbod binnen de hulpverleningsinstellingen en ze dreigen voortdurend tussen wal en schip te raken. Ze hebben problemen op gebied van huisvesting, inkomen, sociale contacten en zelfverzorging. Ze vragen zelf niet om hulp en meestal is het iemand uit de omgeving die melding maakt van verwaarlozing, overlast of andere zorgwekkende problemen. Deze groep sociaal kwetsbare mensen wordt ook wel de zorgwekkende zorgmijders genoemd. Er wordt dus door verschillende instanties “bemoeid” met de zorg van die persoon. Zodoende de term “bemoeizorg”.

door MTB Zorg

Hi, ik ben Marjon, 52 jaar, ambulant begeleider en verpleegkundige. Tevens eigenaar van MTB Zorg. Ik informeer je graag