Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 106 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 121

Begeleid wonen

25 januari 2023door MTB Zorg
begeleid-wonen.jpg

Wat is nou eigenlijk begeleid wonen? Begeleid wonen is een vorm van zorg waarbij iemand met een beperking, bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of een psychische aandoening, in zijn of haar eigen appartement of huis woont, maar ondersteuning krijgt van professionele begeleiders. Begeleiders helpen de persoon bij de dagelijkse activiteiten, zoals aankleden, eten en huishoudelijke taken. Ook helpen ze de persoon met het ontwikkelen van vaardigheden om beter en makkelijker zelfstandig te leven en geven ze ondersteuning bij sociale activiteiten.

Het doel van begeleid wonen is om de persoon zoveel mogelijk zelfstandigheid te geven en hen te helpen om zo veel mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Het is een tussenstap tussen de zorg in een instelling en zelfstandig wonen. Bij begeleid wonen heeft de persoon een eigen woning en leert hij of zij zelfstandig te leven met ondersteuning van de begeleiders.

Begeleid wonen wordt vaak aangeboden door zorginstellingen of organisaties die gespecialiseerd zijn in de zorg voor mensen met beperkingen. De hulp kan verschillen van parttime tot 24 uur per dag, afhankelijk van de specifieke behoeften van de persoon. Meestal wordt deze zorg betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ)

door MTB Zorg

Hi, ik ben Marjon, 52 jaar, ambulant begeleider en verpleegkundige. Tevens eigenaar van MTB Zorg. Ik informeer je graag