Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 106 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 121

Persoonsgebonden budget

24 januari 2023door MTB Zorg
desperate-2293377_640.jpg

Een Persoonsgebonden budget (PGB) is een bedrag dat je van de gemeente krijgt om zelf je zorg of ondersteuning in te kopen. In plaats van dat de gemeente zelf beslist welke zorg je krijgt, kun je met het PGB zelf beslissen welke zorg of ondersteuning je wilt kopen.

Bijvoorbeeld: Als iemand hulp nodig heeft bij het huishouden, in plaats van dat de gemeente een hulp in huis stuurt, krijgt deze persoon een bepaald bedrag, PGB, om zelf een hulp te zoeken en te betalen. Dit geeft meer flexibiliteit en mogelijkheid om te kiezen voor de zorg die het beste bij de persoon past.

Het PGB wordt gebaseerd op de zorgbehoefte van de persoon, en de persoon moet zelf aantonen hoe het geld wordt besteed.

door MTB Zorg

Hi, ik ben Marjon, 52 jaar, ambulant begeleider en verpleegkundige. Tevens eigenaar van MTB Zorg. Ik informeer je graag