Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /mnt/web121/a3/43/58752943/htdocs/WordPress_01/wp-content/themes/fitness-club/single.php on line 121

Wat is ambulante begeleiding?

1 januari 2023door MTB Zorg
DALL·E-2023-01-24-12.59.42-een-realistische-foto-van-iemand-die-ambulante-begeleiding-ontvangt-en-op-de-bank-zit.png

Ambulante begeleiding is een belangrijk onderdeel om mensen te helpen de regie over hun leven te (her)pakken en zelfstandiger deel te nemen aan de samenleving. Het is individuele begeleiding vanuit je thuissituatie en afgestemd op de zorgbehoeften en de persoonlijke situatie van de cliënt. De begeleider bekijkt samen met de cliënt welke hulp nodig is en welke mogelijkheden er zijn. In veel gevallen zal de begeleider de cliënt thuis bezoeken, omdat dit comfortabeler is voor de cliënt en ervoor zorgt dat de begeleider een goede inschatting kan maken van de huidige (thuis)situatie.

De ambulante begeleider zal samen met de cliënt een plan opstellen (het zorgplan) dat is afgestemd op zijn behoeften, om hem te helpen vooruitgang te boeken op de gebieden waarmee hij worstelt. Dit plan zal regelmatig worden herzien om ervoor te zorgen dat het aan de behoeften van de cliënt voldoet en om eventueel noodzakelijke wijzigingen aan te brengen (de evaluatie van de behaalde doelen uit het zorgplan).

Zoek je ambulante begeleiding of heb je vragen over deze uitleg? Bel ons dan gerust eens!

door MTB Zorg

Hi, ik ben Marjon, 52 jaar, ambulant begeleider en verpleegkundige. Tevens eigenaar van MTB Zorg. Ik informeer je graag